12 tehnika bojanja kose: u čemu je razlika?

Jeste li spremni započeti novu godinu s novim izgledom? Umjesto da ograničite izbor boje kose na jednu boju, razmislite o korištenju jedne od mnogih tehnika miješanja boja koje vašem stilu mogu dati dinamičan poticaj. Na primjer, možete izblijedjeti od tamno smeđe do kestenjaste, stvoriti sunčani izgled s dječjim svjetiljkama ili dodati boju s niskim održavanjem s ombreom.

Izrazi tehnika bojanja kose mogu se činiti složenima. Neki opisuju postupak, a drugi rezultirajući izgled. Vjerojatno ste vidjeli neke od ovih tehnika bojanja u evoluciji frizura slavnih , pa hajde da raščlanimo neke od najpopularnijih tehnika bojanja kose kako bismo vam pomogli da bolje razumijete izraze za svaki stil bojanja kose.

Bez obzira planirate li posjet salonu Ogle School ili ste spremni započeti trening kozmetologije, objašnjenja bojanja kose u nastavku pomoći će vam da razumijete kako opisati tehniku ​​bojanja kose koju zamišljate.

Što je Ombré?

Ombre ne silazi s trona

Kao što smo objasnili u našem vodiču za ombré kosu , ova blijeda boja koristi vašu prirodnu boju kose na korijenima i uklapa se u odabranu boju na krajevima vaše kose. Budući da je vaša prirodna boja kose u osnovi va

še kose, nećete imati nadogradnje koje su potrebne za održavanje ostalih postupaka bojanja kose.

Vaš ombré također može primijeniti dramatičniji pristup blijeđenjem između dvije različite nijanse boje za kosu.

Koji su istaknuti Ombré?

Umjesto punog ombrea, ombré isticanja suptilnija su opcija gdje se tehnika izblijedjelih boja primjenjuje samo na male dijelove vaše kose.

 

Što je Balayage?

Balayage je tehnika koja se može koristiti za dobivanje ombré gradijenta. Ovom tehnikom, sredstvo za p

3 Styling Tips For Beachy Balayage - Behindthechair.com

osvjetljivanje nalače se izravno na vrhove kose, a zatim pernato prema gore do sredine vaše kose. Nije uključena folija.

Po čemu se razlikuje obrnuti balayage?

Tehnika balayage također se može primijeniti kao obrnuti balayage. Umjesto da počnete s tamnijom bojom u osnovi vaše kose, obrnuti balayage započinje svjetlijom bojom, a zatim blijedi u tamnu.

Što je Sombré?

What is Sombre Hair? Your Guide to Subtle Ombre | Wella

Sombré je suptilnija inačica ombré bojenja kose koja blijedi između dvije boje koje su bliže tonu. Primjeric

e, karamelni sombre može izblijedjeti između dvije nijanse smeđe boje, a plavi sombré iz pepeljaste plavuše može i

zblijedjeti u platinastu.

Što je obojena kosa?

S umočenom frizurom boja se obično kreće između dvije krajnosti, s malo ili nimalo srednjeg tona ili gradijenta između dviju nijansi.

Koji su najvažniji događaji?

Istaknuto je da su dijelovi kose obojeni u svjetliju boju. Ova varijacija boje tijekom kose dodaje dimenziju i može naglasiti stil šišanja ili oblik uvojka.

Po čemu se razlikuju dječja svjetla i vrpca?

I svjetla za bebe i vrpce suptilnija su inačica vrhunaca. Dijelovi kose su manji, što stvara izgled koji je jednako dinamičan, ali manje hrabar od uobičajenih sjajnih dijelova.

Smještanje vrhunaca ono je što ove dvije tehnike međusobno razlikuju. Uz dječje svjetiljke, tanki svjetlići stavljaju se na vaše korijene i oko rubova lica. Rebrasti naglasci imaju tanke sjaje utkane u duljine vaše kose, dodajući male nagovještaje boje tijekom.

Što su Lowlights?

Umjesto dodavanja odabranih niti plavuša i svjetlijih nijansi kao kod isticanja, nijansi produbljuju boju kose dodavanjem odabranih pramenova tamnijih nijansi.

Što je topivost u boji?

Frizura otopljena u boji prijelaz je između dvije boje i ima besprijekoran gradijent. Nema komadića, varijacija boja ili dimenzionalnih boja. Umjesto toga, jedna se boja topi odmah u drugu.

Što je Ecaille?

Poznata i pod nazivom kornjačina školjka, ova tehnika bojenja stvara nježnu mješavinu zlata i čokolade u cijeloj kosi. Razmislite o sunčanim naočalama kornjačevine kako biste razumjeli boje koje se koriste. Tu je i blagi gradijent tamnijih boja korištenih na korijenima vaše kose, zagrijavajući se u svjetlije, medene tonove na krajevima.