19 trikova za bojenje kose kod kuće

Profesionalni rezultati salonske kvalitete, zajamčeni.

Prema istraživanju tvrtke Nexxus. otprilike 43 milijuna žena u SAD-u obojilo je kosu u posljednjih šest mjeseci. No s ogromnim nizom dostupnih proizvoda za boju kose , opcija nijansi i dostupnih tehnika, teško je znati kako to ispravno postići kod farbanja kose kod kuće. Bez obzira razmišljate li o balayageu , tamno smeđoj , kestenjastoj , plavoj , istaknutoj ili izvan nje, imamo Good Housekeeping Institute Laboratorij za uljepšavanje i profesionalne tajne za dobivanje (i zadržavanje) boje kose koja okreće glavu iz vaših snova.

Nekoliko stvari koje biste trebali imati na umu: Glavne promjene boje kose željet ćete spremiti za salon. Najveći DIY bojanje snafu misli da kod kuće možete prijeći, recimo, iz crne u platinastu kosu (ili čak iz smeđe u plavu). Promjene iz jedne obitelji boja u drugu mogu zahtijevati višestruke procese, koje je najbolje prepustiti salonu koloristu koji zna kako procijeniti tonove i minimalizirati štetu. “Kada sami bojite kosu, držite se unutar dvije nijanse, svjetlije ili tamnije, od vaše trenutne boje”, kaže Kari Hill , slavna koloristica iz salona Mèche u Los Angelesu. Zapamtite da će vaš rezultat biti negdje između vaše prirodne boje i fotografije na kutiji.


Je li sigurno bojati kosu kod kuće?

Da, općenito je sigurno bojati kosu kod kuće sve dok se pridržavate uputa na pakiranju proizvoda. Nekoliko iznimaka: Trebali biste preskočiti posao s DIY bojanjem ako ste se nedavno opustili ili kosu , jer taj postupak  mogu nanijeti štetu. Ako ne možete doći u salon, “pričekajte najmanje sedam dana nakon trajnog postupka ili drugog postupka za nanošenje boje”, kaže Sarah Schlosser, voditeljica Clairol Consumer Relations . “I imajte na umu da će tretirana kosa brže obraditi boju, tako da je ne želite ostaviti da djeluje tako dugo.”

Što će vam trebati:

• Najbolje testirana boja kose za kosu u GH Beauty Labu Kist i zdjela u boji
• Vatice za uklanjanje šminke
• Jednokratnu kapu za tuširanje
• Ručno ogledalo
• Jednokratne rukavice bez lateksa
čvrsti balzam za usne

Sada krenimo s vrhunskim stručnjakom za boje kose i trikovima tvrtke GH Beauty Lab za bojenje kose kod kuće poput profesionalca!

1. Odaberite svoju najbolju nijansu.

Da biste u trgovini pronašli svoju najbolju nijansu, pogledajte one koji su blizu vaše trenutne. Boje u kutiji obično se prikazuju u redoslijedu boja na polici: Držite dio kose do kutije kako biste pronašli blisko podudaranje, a zatim odaberite između sljedeće dvije nijanse s obje strane.


2.
Kupite dvije kutije boje za kosu.

Ne želite ostati bez boje na pola postupka. Ako je vaša kosa  duljina ramena ili duža , možda će vam trebati dvije kutije za pokrivanje cijele glave, ovisno o debljini kose. Ako vam na kraju ostane ostatak kutije, uvijek ga možete spremiti za sljedeći put ili vratiti. Revlon ColorSilk  dobio je savršene ocjene na kućnom testu boje kose za laboratorij Good Housekeeping Institute.


3.
Ne miješajte nijanse za “prilagođenu boju”.

Ako niste profesionalac, ne preporučuje se kombiniranje više različitih nijansi boje kose (nikada!). Nijedna od glavnih tvrtki s kojima smo razgovarali ne bi garantirala da će rezultirajuća boja biti predvidljiva kombinacija. U stvari, čak i kada se držite jedne boje, rezultat obično malo varira od onoga što je prikazano na kutiji. Najbolje je da jednostavno odaberete jednu nijansu i slijedite upute do slova, uključujući test pramenova.


4.
Ne preskačite test pramenova.

Iako je njegovo zaobilaženje primamljivo, test pramenova je ključan, pogotovo kada isprobavate novu nijansu. Prvo obojite nekoliko podšišanih ili skrivenih dlačica, a zatim pogledajte rezultat prije nego što se prijavite. Uobičajena horor priča testera koji to nisu učinili: kosa koja je prešla u narančastu i ljubičastu!


5.
Nosite odjeću koja se lako skida.

Da biste izbjegli prljanje odjeće, odjenite stari ogrtač ili košulju s gumba (ili kako su neki GH testeri izvijestili da je, idite goli!) Kako ne biste morali podizati gornji dio glave kad je vrijeme za ispiranje . Pokrijte površine (pod, umivaonik) vrećama za smeće ili slojevima novina koje možete baciti nakon toga, a ne plahtama ili ručnicima koji se mogu upiti i treba ih oprati.


6.
Zaštitite kožu od boje.

Nema ništa gore nego završiti s izdašnim prugama boja na čelu. Umjesto da koristite masku za zaštitu kože od boje, zaštitite kožu od mrlja klizanjem prozirnog čvrstog balzama za usne duž linije kose , uključujući oko ušiju, prije nanošenja boje. “Njegova mala veličina aplikaciju čini preciznom”, kaže Hill.


7. Razmislite poput kirurga i prije početka postavite alate na pult.

Pročitajte priložene upute prije nego što uskočite. Na taj ćete način biti jasni u koracima i nećete morati zaustaviti sredinu postupka, što bi moglo dovesti do pogrešaka poput ostavljanja boje na predugim ili nedostajućim mjestima.


8.
Opskrbite se dodatnim rukavicama.

Stavili ste plastične rukavice na kutiji kako biste zaštitili ruke dok ste stavljali boju, ali morate ih nositi i dok ispirete boju. Imati rezervni par jednokratnih rukavica na ruku kako bi zaštitili kožu od bojenja kada isperite off boje, u slučaju da vaši originalni one su previše prljavo ponovno koristiti.


9.
Počnite bojati na suhoj kosi.

Stručnjaci za boju kose (i upute za pakiranje boja kose) preporučuju bojanje kose kada je suha. Kad je kosa zasićena vodom, boja se možda neće uvući u pramenove kose ili razrijediti, što će proizvesti neželjene rezultate.


10.
Prestanite cijediti iz boce.

Ispiranje boje i širenje po cijeloj kosi može biti lako (i zabavno!), Ali ova metoda može biti neuredna i neprecizna. Nabavite posudu i četku, poput salonista, za miješanje i bojanje boja s manje nereda i najravnomjernijim, profesionalnim rezultatima.


11.
Počnite bojati u korijenima.

Trebali biste početi nanositi boju za kosu na korijenima. Budući da su tamo gdje se ponovno javlja ponovno rast i najmanje je oštećen dio kose, potrebno im je najviše boje i vremena obrade. Ostavite da se boja kose razvija onoliko vremena koliko je naznačeno na uputama za pakiranje. Zatim je pročešljajte kroz ostatak kose kako biste je ravnomjerno rasporedili i izbjegli dvobojni efekt. Radite u četiri do šest odjeljaka kao što to rade salonski profesionalci (ako želite, koristite štipaljke za kosu) kako biste osigurali potpuno pokrivanje.


12.
Pogledajte u dva ogledala.

Bojanje zatiljka može biti nezgodno. Koristite ručno ogledalo provjeriti stražnji dio glave u ogledalu u kupaonici dok boja, tako da neće propustiti točke, Hill preporučuje.


13.
Označite kosu četkicom za zube.

Evo pametnog trika GH testera koji kosu boje kod kuće: Kada nanosite sjajne ili niske svjetlove, koristite čistu četkicu za zube ili štapić za maskaru kako biste precizno i ​​suptilno slikali boju. Genije! Postavite ih štedljivo tamo gdje bi sunce pogodilo – oko linije kose i proizlazeći iz vašeg dijela, predlaže Hill.


14.
Uklonite izlijevanje boje što prije.

Da biste pomeli prskanja boja, kako se događaju, tako da ih nemaju priliku stvrdnuti, pri ruci imajte maramice za čišćenje lica poput GH Beauty Lab, koji ide u  Neutrogena Makeup Uklanjanje čišćenja ručnika.


15.
Stavite kapu za tuširanje dok čekate.

Stavite jednokratnu  kapicu za tuširanje preko glave dok se boja obrađuje kako bi spriječila da kaplje. Tada možete slobodno pripremiti večeru ili Netflix-binge.

16. Izbjegavajte vodu da bi vam boja postojala.

To je pravilo broj 1 za trajanje boje. Unatoč krivnji na šamponu, ” voda je zapravo glavni krivac za blijeđenje boja “, kaže viša kemičarka GH Beauty Lab Sabina Wizemann . “Svaki put kad je vaša kosa natopljena, sa ili bez šampona, molekule boje mogu iscuriti.” A klor, sol i minerali koji se nalaze u H2O mogu uzrokovati podizanje kožice (vanjskog sloja) kose, ubrzavajući gubitak pigmenta, kaže Nikki Lee , koloristica Garnier-ovog slavnog u Los Angelesu.

Vaše najbolje oklade: Nanesite suhi šampon noću kako biste produžili vrijeme između pranja; pričvrstite filtar na glavu tuša kako biste uklonili oštećujuće elemente; i šampon na kraju tuširanja kako biste smanjili izloženost vodi. Tijekom plivanja izbjegavajte vlaženje kose ili je zaštitite kapicom za plivanje ili premazom regeneratora.


17.
Zamijenite šampon koji štiti boje.

Niti jedan šampon nije potpuno siguran u boji, jer svako šamponiranje zahtijeva vlaženje kose – a sama voda uklanja boju, kaže Wizemann. “Iako se smatra da šamponi bez sulfata usporavaju gubitak boje, naši su testovi otkrili da ne rade uvijek znatno bolje od onih sa sulfatima”, napominje ona.

Produžite život nijanse šamponom ili regeneratorom dizajniranim posebno za kosu tretiranu bojom,  poput najboljih šampona i regeneratora za obojenu kosu GH Beauty Laba  . Potražite terminologiju poput “zaštita boje”, “očuvanje boje” ili “boja” na pakiranju. Manje je vjerojatno da će ukloniti dodanu boju (što mogu i drugi proizvodi), tako da vaša nova sjena traje dulje.


18.
Koristite sjaj za pojačavanje boja tjedno.

GH Beauty Lab otkrio je da upotreba šampona, regeneratora ili tretmana za sjaj za kosu koji nanosi boju jednom tjedno između poslova bojenja može revitalizirati boju kose. Isprobajte pobjednika Beauty Lab testova, osvježavajući sjaj u boji John Frieda , koji dolazi u sedam nijansi i nanosi nisku razinu pigmenta, od plave do crvene, smeđe i crne. Na vrhu je laboratorijskog testa za poboljšanje i produljenje vijeka trajanja boje testera i ostavljajući zdrav izgled sjaja.
18 Koristite sjaj za pojačavanje boja tjedno.

GH Beauty Lab otkrio je da upotreba šampona, regeneratora ili tretmana za sjaj za kosu koji nanosi boju jednom tjedno između poslova bojenja može revitalizirati boju kose. Isprobajte pobjednika Beauty Lab testova, osvježavajući sjaj u boji John Frieda , koji dolazi u sedam nijansi i nanosi nisku razinu pigmenta, od plave do crvene, smeđe i crne. Na vrhu je laboratorijskog testa za poboljšanje i produljenje vijeka trajanja boje testera i ostavljajući zdrav izgled sjaja.


19.
Spriječite da boja nestane na suncu.

Klonite se sunca (ili nosite kapu) da kosa ne posvijetli . “Sunce djeluje poput izbjeljivača, razbijajući ne samo umjetnu boju već i melanin koji prirodnoj kosi daje pigment”, kaže James Corbett , direktor boja Clairol u New Yorku. Dakle, UV zaštita je jednako važna za vašu kosu kao i za vašu kožu. Budući da ne postoji krema za sunčanje za kosu, “prekrijte je šeširom ili šalom kada ste dugo izloženi, na primjer na plaži”, preporučuje.