Masaže

Svatko voli masažu. Postoji toliko vrsta masaže da je ponekad teško izabrati. Donosimo vam pregled standardnih i onih malo egzotičnijih masaža.

Aroma masaža

Ova masaža upotpunjena je dobrobitima aromaterapije i koristi eterična ulja. Terapeut aroma masaže treba znati koja eterična ulja se koriste za smanjivanje stresa, koja za poboljšanje cirkulacije, a koja za eventualne kožne probleme. Najčešće korišteno ulje u aromaterapijskoj masaži je ono lavande, koriste se i citrusi, a obično se radi mješavina više eteričnih ulja.

Ova masaža posebno se preporučuje za smanjivanje stresa ili bilo kakve probleme psihološko – emotivne prirode.

Cijena aroma masaže u Zagrebu je između 120 i 160 kuna za sat vremena

Shiatsu masaža

Shiatsu je japanska tehnika u kojoj se masira pritiskom prsta na određene točke u tijelu i zadržavanjem stiska kojih 2 do 8 sekundi. Tako se budi skrivena energija u tijelu. Ova masaža specifična je po tome što se radi preko odjeće. Shiatsu terapeut mora proći kompleksan tečaj na kojem će naučiti koje točke i kako masirati.

Ljudi su obično ugodno iznenađeni nakon prve Shiatsu masaže jer ona pruža doživljaj koji je teško opisati, radi se o dubokoj opuštenosti i mirnoći koja uslijedi nakon tretmana. Obično se preporučuje ići na 5 do 10 tretmana kako bi se postigao dugotrajan efekt.

Sportska masaža

Sportska masaža koristi iste tehnike kao i klasična, ali ciljano uklanja posljedice napora na mišićima. Sportska masaža može biti dosta bolna i uzrokovati upalu mišića (musklfiber), ali je izrazito bitna za one koji se izlažu sportskim naporima. Ona služi za brzi oporavak sportaša kao i za sprečavanje ozljeda.

Tajlandska masaža

Poput Shiatsu masaže i tajlandska podiže energiju u tijelu. Ovo je vrlo aktivan oblik masaže u kojem niste pasivni, i ne ležite cijelo vrijeme. Kod tajlandske masaže mijenjate poze, a terapeut vas isteže i steže. Nešto poput joge, ali bez da ulažete ikakav napor. Ova masaža, uz to što opušta, čini vas vitkijim i elastičnijim.

Refleksologija – masaža stopala

Refleksologija se često poistovjećuje s običnom masažom stopala, ali ona je puno sofisticiranija. Refleksološka masaža sastoji se od pritiskanja točki na tabanu koje su povezane s organima u tijelu.

Teorija kaže da je svaka točka na tijelu povezana s jednom točkom u tabanu. Ovakva masaža stopala djeluje izuzetno opuštajuće, posebno za osobe koje puno vremena provode na nogama, a može pozitivno djelovati i na specifične organe u tijelu.

Cijena refleksologije stopala je oko 180 kuna za 45 minuta tretmana.

Masaža za trudnice

Ova masaža postala je popularna u novije vrijeme. Korisna je za smanjenje stresa, depresije i napora kojima su buduće mame izložene. Također, masaža za trudnice ublažava natekline, smanjuje bolova koji se javljaju u kasnijim mjesecima trudnoće i pozitivno djeluje na tijelo majke (a vjerojatno i na bebu).

Trudnička masaža izvodi se u rukama iskusnog terapeuta koji zna u koju pozu staviti trudnicu i kako baratati s njezinim osjetljivim tijelom.

Cijena ove masaže je oko 200 kuna za sat vremena.

Anticelulitna masaža

U anticelulitnoj terapiji bitno je pospješiti cirkulaciju kako bi se toksini i nakupljene masne stanice eliminirali. Zato anticelulitna masaža na kritičnim mjestima ima učinak ubrzanog izlučivanja suvišne tekućine. Ona je djelotvorna kada se radi više tretmana, obično deset u razmacima od tjedan dana.

Masaža leđa

Bolna leđa su simptom s kojim se svatko barem nekada susretne u životu, a većina nas i češće, pogotovo kako starimo. Zato je upravo parcijalna masaža leđa najpopularnija i najtraženija masaža. Tehnika je kombinacija ostalih masaža, posebno sportske i klasične.

Cijena masaže leđa je oko 90 kuna za pola sata.

Imate li vi omiljenu vrstu masaže? Znate li neki dobar salon za masažu? Ostavite svoj komentar.