Skrivena opasnost od suhog šampona

Suhi šampon skriva opasnost zbog koje se morate zabrinuti

Nakon što pročitate članak nećete htjeti preskočiti taj tuš treći dan zaredom ovoga tjedna.

Suhi šampon za kosu postoji već neko vrijeme, ali nedavno se ponovo počeo masovno pojavljivati u kupaonicama svake žene. To je proizvod iz snova za sve one koji nemaju vremena svaki dan se tuširati i prati kosu (jer koga briga kako mirišeš sve dok kosa ne izgleda masna, zar ne?). Koliko god bilo prikladno, svakodnevno korištenje suhog šampona može nanijeti veliku štetu vašoj kosi. Stoga svakako pročitajte prije nego što četvrti dan zaredom preskočite šampon i regenerator. (Ovo su neke od najgorih stvari koje možete učiniti za svoju kosu.)

Ulje i prljavština svakodnevno se nakupljaju na korijenu vaše kose, pa je prirodno rješenje upotreba suhog šampona između pranja. Suhi šampon bi trebao apsorbirati to ulje i učiniti da vaša kosa izgleda svježe, suha i punija. Ali to zapravo ne pomaže vašoj kosi da ukloni nakupljanje ulja i prljavštine – suhi šampon samo ju omekšava. Kako bi vaša kosa ostala zdrava, nečistoće je potrebno ukloniti s vlasišta pravilnim šamponiranjem i ispiranjem kako bi folikule kose mogle disati.

Ne samo da suhi šampon začepljuje folikule, već i upija prirodna ulja koja su potrebna vašem zdravlju. Ulje treba ukloniti vodom i šamponom kako bi kosa i vlasište ostalo zdravo, a ne maskirano suhim šamponom.

Nastavite li redovito koristiti suhi šampon dulje vrijeme, nakupljanje će postati toliko loše za zdravlje vaše kose da može prouzrokovati gubitak kose i zastoj u rastu nove. Počet ćete primjećivati ​​da vaša kosa nema isti zdravi sjaj ili lijep sjaj kao nekada. Stoga predlažemo da češće skačete pod tuš kako biste svojoj kosi dali čišćenje kakvo zaslužuje.

O Frizerski.net

Administrator web portala Frizerski.net